onsdag 17 februari 2010

Hej stenåldern!

Aftonbladet, Wendela menar i den här artikeln att män känner sig hotade av en partner som är mer framgångsrik än vad han är. Att det ska få honom att känna sig mindrevärdig och att det i sin tur leder till att relationen kan krascha.

Det kan nog stämma i vissa fall. Bland de män som fortfarande tror att de måste leka tarzan och vara sin kvinnas enda hjälte. Män som fortfarande tror att kvinnans plats är i hemmet endast och att det är han som ska försörja sin familj ensam. Till dessa män vill jag bara säga: Välkommen till framtiden. Här fungerar det inte riktigt som på stenåldern.

Lite roligt att de tar Ola och Noomi Rapace som exempel. Lite ljus på henne och helt plötsligt så menas det tydligen att han inte längre har en karriär. De verkar lite vilja få honom att framstå som att han är sjukt bitter över hennes plötsliga framgång. Eller va? Helt ärligt så tror jag att han är sjukt stolt över sin vackra fru.

Än mer roligt är det att de väljer att ta Paul och Anna Anka som exempel i samma diskussion som det där med att kvinnor idag börjar köra om männen i kunskapssamhället. Är det Anna Anka man ska ha som nivå för vårt kunskapssamhälle så lär inte många behöva känna sig speciellt hotade. Den kvinnan lär ju inte direkt vara känd för att vara smart i alla fall.


Inga kommentarer: