fredag 18 mars 2011

Fast

För varje dag som gick föll han djupare in i hennes hjärta och han var fast besluten att stanna där. Han bekräftade henne och förklarade sina känslor för henne varje dag och hon kunde inte annat än känna sig som om hon befann sig i himlen. Varje gång hon var ledig åkte hon till honom eller så kom han till henne. 35 mil kunde inte kännas längre ifrån än när de var borta från varandra och ibland kunde det hända att det bara tog några timmar efter att hon åkt hem att han ringde och sa att han var på väg till henne. Det var en fantastisk känsla att vara så betydelsefull för någon.

Hela våren föll de djupare och djupare för varandra och hon förundrades själv över sitt sätt att bete sig. Hon blev i hans sällskap som en nyförälskad tonåring, en känsla hon aldrig upplevt innan. Och hon undrade många gånger om det var så här det kändes att vara kär på riktigt. Han sätt att behandla henne fick hennes själ att bita sig fast i honom för alltid och hon tänkte för sig själv att denna gång skulle hon kämpa, inte bara fly så fort det blev lite svårt.

Midsommarafton planerades in tillsammans. De skulle åka iväg och fira den i ett tält, bara de två och det kändes gudomligt. Det blev också den bästa helgen på länge. På midsommardagen gick de hand i hand längst en skogstig och plötsligt stannade han upp och tog hennes båda händer. Han förklarade sin kärlek för henne och med tårar i ögonen frågade han om han fick chans på hennes. Det var i hennes värld så gulligt att hon fnittrade till och utbrast 'såklart!' och de omfamnade varandra i en kyss.

Den enda törnen som egentligen fanns i deras relation var hans barns mamma, som allt annat ville acceptera hennes existens och gjorde allt som oftast det klart för henne. Den svåraste biten var att hennes ogillande spred sig till deras son som tog allt mer avstånd till sin far. Dottern var det däremot inga som helst problem med. Hon avgudade henne, nästan så att det blev jobbigt ett tag. Att ha barn runt omkring sig var fortfarande en alldeles för ny situation för henne.

När hösten närmade sig var hon tvungen att ta beslut angående sin flytt till den andra staden. Hon ville så gärna flytta, men när hennes nyvunna kärlek kom med förslaget att hon kunde flytta till honom så kändes inte hennes plan så intressant längre. Ändå valde hon att åka för att titta på lägenheten och bestämde möte med killen i den andra staden och deras möte blev precis som hon väntat sig, stelt. Han tog henne till lägenheten, pratade knappt med henne, än mindre tittade på henne. Hela tiden kände hon känslan av att det inte längre var ett bra alternativ för henne och hon ringde honom direkt när hon kommit hem för att tacka nej till lägenheten. Och med det tog även deras kontakt slut.

Istället började hon planera hösten med honom. Hon bestämde sig för att hyra ut sin lägenhet till en vän för att i ett år flytta till kärleken. Ett beslut som hon kände sig nervös inför. För första gången skulle hon flytta ifrån sin hemstad Göteborg, 35 mil bort till en liten stad och dessutom bli sambo. Aldrig någonsin hade hon känt sig så impulsiv, men det kändes ändå bra i själen. De båda spenderade ändå alldeles för mycket på tågbiljetter varje vecka.

Någon vecka innan hon skulle flytta började dock ett illamående komma krypande och det störde hennes känsla för det som skulle komma. Hon funderade på om det bara var nervositet, men illamåendet blev kraftigare för varje dag som gick och tillslut kunde hon knappt äta. Under den sista veckan på hennes jobb mådde hon plötsligt så dåligt att hon var tvungen att åka hem. Hon ringde till honom, som vid tillfället var i Stockholm och jobbade, och pratade om det. När de kommit fram till att det bara var nervositet la de på och hon gick och la sig för att vila. Så kom känslan av illamående tillbaka. Det kom så plötsligt och kraftigt att hon sprang ut till toaletten och kräktes. Efteråt kollade hon sin kalender, räknade dagarna och beställde en biljett till Stockholm samma dag.

Hon var helt säker på vad som var som fick henne att må illa.


Inga kommentarer: