måndag 7 mars 2011

Uppvaktad

Killen i den andra staden kämpade med sitt dåliga förhållande som han inte riktigt visste hur han skulle lyckas ta sig ur utan att såra någon och hon fanns vid hans sida hela tiden. Gav honom råd och lyssnade på hans brustna hjärta. Och när slutet kom fanns hon där för honom så ofta han behövde henne. Hans röst lät både förtvivlad för att han ännu en gång gått på en nit och lättad för att han nu kunde gå vidare i sitt sökande.

Som en kontrast mot honom fanns den äldre herren och pockade på hennes uppmärksamhet. Han hade av någon anledning kommit fram till att hon var alldeles för intressant för att släppa taget om. Och han var inte sen med att tala om det för henne. Varje gång hon visade motstånd på hans flirtande blev hon mer intressant för honom. Han hade helt ställt in sig på att hon skulle bli hans, även om hon talade om för honom att hon var svårflirtad.

När allt lagt sig kring killen i den andra staden började hon få en allt djupare kontakt med honom igen. De fann varandra på ett helt nytt plan och planerade att träffas igen. Det fanns något mellan dem, något som ingen annan hade. Respekten och förståelsen och nu när de båda var singlar fanns även tiden för att ta reda på om det fanns en gnista mellan dem. Av någon anledning kom alltid något emellan varje gång de bestämt ett datum för en ny träff och tiden verkade bara glida ifrån dem. Ibland kändes det till och med som att han inte vågade träffa henne igen.

Samtidigt började den äldre kille att på mer allvar att uppvakta henne och hon hade svårt att stå emot honom. Han fick henne att le inombords och det kändes som att hans ålder och barnen inte längre kändes som bra anledningar att avfärda honom. Även om hon aldrig träffat honom kändes det som att hon redan visste hur han såg ut. Allt han berättat om sig själv kändes som beskrivande nog för både hans inre och hans yttre. Och när hon valde att sluta som administratör för chatten blev behovet att träffas större, då de inte längre hade en naturlig kontakt.

Så hon gav efter för honom och beslutade sig för att träffa honom. Helt spontant tog han bilen ner för att träffa henne och hämta med henne hem till honom då han skulle ha barnen just den helgen. Just det blev hennes säkerhet, att han hade med sig ett av barnen i bilen. Han skulle inte göra henne illa. Så hon gjorde sig redo, packade de saker hon behövde för en weekend med honom och åkte in till stan för att möta upp honom.

När hon kom till den bestämda platsen kunde hon se honom på avstånd. En lång, muskulös man med en liten dotter i släptåg. Han hade en vacker hållning och ju närmre hon kom dem desto mer pirrade det i magen. För första gången på mycket länge kände hon sig nervös inför en dejt. Och när hon väl kom fram till dem vände han sig om och hennes hjärta var förlorat.

Han var precis lika vacker som hon föreställt sig.

1 kommentar:

Lille Skutt sa...

Insidan har en förmåga att göra människor vackra på utsidan. På samma sätt som den har en förmåga att göra den ful.